Tuesday, April 6, 2010

kami tak serupa.

Percaya tak? kita lebih cenderung memilih pasangan yang banyak perbezaan (kontra). yes, memang ada orang yang lebih suka kepada lawan yang banyak persamaan. tapi daya tarikan tu lebih kepada orang yang tak suka ape yang kita suka. so here is a poem (boleh categorize as poem kah?) well, ak rasa simple enuff untuk explain tak serupa tapi sama. => ak suka kalao begini.

dia lelaki, oh saya perempuan,
saya menangis, dia buat lawak,
dia shopan-santun, saya ganas,
saya suke menjerit, dia diam.

dia tinggi, saya pendek,
saya puteh, dia tak cerah,
dia keje, saya main intenet,
saya tulis blog, dia tukang baca.

tapi kami sama-sama,
sama-sama tengok bola.
sama-sama karoke.
sama-sama dengar lagu.

hati kami pon sama,
sama-sama suka,
sama-sama tabah,
sama-sama sayang.

ee gatal.

dan sama-sama bahagia.

love.

8 comments:

Anonymous said...

enak sekali..

arjuna kayangan layangan said...

saya la orgnya tu kot...LOL

AdamX said...

buleh lawan lagu kita seruphaa...

edzahid said...

Edzahid likes this.

beeRamza said...

beeRamza likes this too!

ejai said...

jom sama-sama dengor, lagu "Mulanya Di Sini" ~ Freedom..

( korus )
Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

hehehe...

beeRamza said...

ejai!! hahahaa..evergreen giler!! =P

ejai said...

Bee,

lagu zaman sekolah mmg sampai la ni dok ingat..yg skrg susah benor la nak hafal.hehehe.btw,ti set pi karok k..hahhahaa...