Friday, January 15, 2010

isteri.

ak nak jadi isteri yang..

mak ayah mentua sayang,
adik-bradik ipar sayang sangat2,
boleh share masalah, boleh buat lawak bodoh,
n boleh trime ak yang suke ngadap tenet. treeettt~

ak nak jadi isteri yang...

= kawan baek husband ak,
kalo die ade mslh die gtau ak dulu,
lapar merengek2 mintak kat ak,
kalo majuk kat ak mulot moncong2...ha ha ha

ak nak jadi isteri yang..

tiap2 subuh leh jemaah same2 ngan die,
pastu bleh masak dinner y best,
makan same2, pg tgk muvie same2,
bleh jadi sentiasa hot walaupun dah tuwe.

ak nak jadi isteri yang..

takkan buat temperature die high,
buat die cool dan rase mude jek,
die suke peluk2 bile2 mase je..
boleh jln pimpin tgn sderet ngan ank2 bile dah tuwe..*toing*

ak nak jadi isteri yang..

sporting, dan mithali...
boleh jage ati, dan maruah suami..

lastly,

ak nak jadi satu-satunya isteri..*oh*

amin.

hahahak..
apehal ko ni beha? hahahhaa...glenya neyh! takpe, ade orang kate, kalo kite tak mimpi or pasang angan2 camne benda nak jadi? kan? kan? =p llalalalalalallala~

p/s: ak nye blog, ak nye suke. hahahhaa

20 comments:

Rye said...

cik behau...
smga mnjadi isteri solehah...
suko bc cm ikrar aku janji jah ni. ;)

nk nikoh dh ko?

beeRamza said...

alaamak! hehehe..aminn...~

tapi tadok plan nikoh lagi..umh,borang utk calon pon tok open lagih..hahhaa

=)

life is to live up dreams.

kerolizwan said...

part subo sama sama tu susah sikit la. tapi part movie sama sama orait. nape dalam satu paragraph? macam tak kene je. haahahaha

ejai said...

Aku nak jadi_________hahaha...*wink*

Aminn...

p/s: ak nye blog, ak nye suke. hahahhaa = Kamu Suka Kamu Siapa.., Aku suka itu..

p/s: lupa sekejap Ke "Piss Off" yg sdg melanda..di kala mbaca ikrar janji ini..hehehe..

beeRamza said...

kerol: hahaha..letak 1 para sbb nak suh nampak balance. 2-2 perlu, tp smayang same2 lagi penting. hahahhaa...

ejai: isi tempat kosong tu susahnye, penat pk. hahaha..

gud gud. suke bile blog entry leh mbantu releasekan tension org. =)

ejai said...

The fill in the blank, to remain mystery dulu,temporary but dont think too much k..hahaha....

yup, u r absolutely raitte..this entry..thanx =)

Anonymous said...

Insyaallah bles jd isteri yam di idam6..

beeRamza said...

Mr Anon,
jadi isteri y sayo idam ko? jadi isteri idaman? waaah!

tq tq...

beeRamza said...

ejai: hahhaa...same2...=D

ZooL said...

dah tak sabar2 sungguh ye.. :)
nak kena call mami ni suh die bersedia menerima rombongan meminang dari penang :p

beeRamza said...

zool: hahaha..perasan lah hang!

ZooL said...

hehehe....
mane ade..btol pe..
bak number mami :p

nickos said...

beha..
bkpo entry 2 3 menjak berbaur cinta n perkahwinan?
mungkin sapa seru dh kot,,
haha

beeRamza said...

nickos: eit, sapo kah ini? sile jelaskan identiti anda..

aiya, bukei sapa seru la..ni namonyo glenya. whahaha..dop dop..influenced by environment..dengdengdeng

akufiqir said...

poyo kawan wa suh fill in the blank...ni wa tambah...nk propose kat cikBee, tambah kriteria isteri yg boleh tolong top-up kan akaun saving laki bleh?? hehehe..bleh ke cikBee?? hikhik..takat yg dlm listing listing tu, poyo jer..hikhik..postman postman ni semua tak trus terang...nak jadik isteri mithali lah ini lah itu lah...memadai jer la untuk menjadi bidadari kepada suami di syurga nanti lagiiii afdhal..wahhhh terrorist tul posting wa nih hehehehe...

beeRamza said...

akufiqir: tak baik jadikan doa orang satu jenaka. *sedih tul* bukan sume tempat leh buat lawak wahai encik.

terima kaseh.

beeRamza said...

akufiqir: tak baik jadikan doa orang satu jenaka. *sedih tul* bukan sume tempat leh buat lawak wahai encik.

terima kaseh.

ejai said...

Akufiqir,

udah2 la..Jgn la sampai nak POYO sampai sini.wa sendiri yg akn fill in that blank la.Bro, wa rase lu ni mcm dah ter"OVER'la..

P/S: kita doa yg terbaik utk diri,isteri/suami or bakal isteri/suami (masing2)..kay..AMINN...

Anonymous said...

OMGGGGG!!!!!
u r critical...

i think i should start looking 4 wedding gift~

or new baju that match ur theme..
what colour is it???

wahahhaahahaha!!!!
skung terngiang2 wat u said when i told u im getting married..
padan muke ko rasekan sekarang how it feels...
;p

syaz said...

btw..
its SYAZ..heheh