Tuesday, March 2, 2010

entri separa.

hai,

its been a while eh? lame tak update blog. skang ni lagi suke bace blog orang than to write my own entry. macam2 orang ade kat dunia bloggers ni. as far as i can see. ramai yang berjaya menceritakan kisah masing2 in their own words. tak kurang jugak yang memang 'berjaya' mengcopy hasil orang lain. pelik.

herm. ape topik hangat skang? i wud say kes pukul budak umo 3 tahun sampai mati tu, then gempa kat Chile, yang paling penting keadaan cuaca yang PANAS sangat sekarang. kes pukul budak tu, kita tunggu saja pesalah kena hukum gantung sampai mati lah ye. tak mungkin budak umur 3 tahun tu boleh buat ape2 kat dia sampai dia pukul budak tu. pijak kepala dengan kasut bola? kejamnya ko. kejam sangat. hati dah hitam kot, kikis dengan parang 40 hari blum tentu ilang itam tu.

pasal kejadian alam ni ;- gempa bumi n this extreme hot weather (plus, salji yang teruk dkat parts of the world) its sumthing that we cant do anything to change it. doa lah. Tuhan sentiasa menguji hambaNya yang beriman. Apa y kita perlu buat ialah sabar. dan keep on praying. Dari Dia kita datang, kepada Dia kita kembali. =)


*******

1 comment:

NahWaL said...

hai bee. sjaa singgah. nice blog :)